Alkmaar, 8 december 2012. Alkmaarse politici hadden begin november aangeven dat er behoefte was om een extra supermarkt in de Vroonermeer-Zuid. Zij hadden deze geluiden opgevangen bij buurtbewoners, en ook bij supermarktbedrijven. Wijkvereniging Vroonermeer had in een reactie laten weten zelf niets een behoefte opgevangen te hebben. Afgelopen donderdag heeft een meerderheid van het Alkmaars college zich uitgesproken tegen een buurtsuper in Vroonermeer-Zuid. De belangrijkste reden is dat bijna alle fracties zich aan een door de gemeente eerder gedane belofte willen houden. Alleen het kerseverse Bruisend Alkmaar was voor een supermarkt. De Onafhankelijke Partij Alkmaar was ook vóór, maar alleen op voorwaarde dat dit geen standplaatsen zou kosten. 

Er was al in de jaren tachtig toegezegd dat er plaats zou worden gemaakt voor woonwagenbewoners.  De belofte was gedaan omdat toen het beruchte kamp Vroneroord werd opgedoekt. Ter compensatie was een totaal van 45 standplaatsen beloofd. De bewoners werden verspreid over diverse kampen in Overdie, De Hoef en Oudorp. Daarmee is er tot op heden nog een tekort aan veertien plaatsen. Nu kunnen er acht plekken gepland worden. Niet alleen het belang van de woonwagenbewoners speelde mee. Ook werd aangedragen dat er in de omgeving al voldoende mogelijkheden zijn om boodschappen te doen.

Pin It
Bekeken: 1896x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/