Alkmaar schrijft de cijfers weer in de juiste kleur, zo bleek donderdagavond tijdens een persgesprek waarbij de financiële resultaten door het voltallige, trotse college werden gepresenteerd. De dip en het tekort van 8,4 miljoen in 2014 is ontstaan door het samenvallen en samenkomen van veel factoren, zoals de gemeentelijke fusie en de afwaardering van grond. Daar is actie op ondernomen en voor 2015 kan een positief resultaat genoteerd worden van zo'n 6,5 miljoen.

Dat is niet alleen te danken aan een aantal stevige maatregelen, maar ook aan bijvoorbeeld het succesvol afstoten van vastgoed (en het daarmee gepaard gaande onderhoud), een hogere uitkering uit het gemeentefonds en een positief resultaat uit het sociale domein.

En dat mag opvallend heten. Toch is er niet minder zorg verleend, verzekert wethouder Anjo van de Ven. De positieve resultaten zijn vooral het gevolg van een nieuwe afrekenmethodiek "waarbij betaald wordt voor daadwerkelijk geleverde uren in plaats van het aantal geïndiceerde uren". Ook de meerjarenbegroting voor de komende jaren toont een positief financieel plaatje.

Pin It
Bekeken: 4384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/