Dinsdag zijn drie mannen aangehouden vanwege drugshandel en drugssmokkel op grote schaal, meldde de politie vrijdag. De handel ging via illegale onlinemarktplaatsen. De drie verdachten komen uit Broek op Langedijk (28), Nieuwe Niedorp (29) en Alkmaar (26). Vrijdag zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op elf locaties in onder meer Alkmaar, Broek op Langedijk en Heerhugowaard zijn doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn grote contante geldbedragen, in totaal ruim €140.000 euro, circa 45 kilogram verdovende middelen (waaronder MDMA en cocaïne), dure horloges, diverse voertuigen, computers, USB- sticks, woningen en een loods in beslag genomen.

Tijdens de doorzoekingen werd op diverse locaties een groot aantal pakketten met verdovende middelen aangetroffen die gereed stonden voor verzending naar de Verenigde Staten. In het onderzoek werkte de politie, Dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid, samen met het Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI).

Het onderzoek naar de hoofdverdachte is begonnen naar aanleiding van het uit de lucht halen van de illegale online marktplaats Silk Road 1 en de aanhouding van de administrator van deze zogenaamde ‘darknet market’ door de Amerikaanse autoriteiten. Vanuit de veiliggestelde chatberichten op Silk Road 1 werd een nickname geïdentificeerd die vanuit Nederland drugs in dvd-blikjes naar onder andere de Verenigde Staten zou verzenden.

Pin It
Bekeken: 3710x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/