Wie graag boeken leest over geschiedenis, daarover inspirerende gesprekken voert en nieuwe mensen wil ontmoeten, kan dit allemaal perfect doen in een Senia leesgroep geschiedenis. De Alkmaarse groep komt om de zes of zeven weken op een vrijdagmiddag bij elkaar in de bibliotheek Alkmaar Centrum.

De leesgroep leest en bespreekt boeken over geschiedenis/non-fictie uit een boekenlijst van de landelijke organisatie Senia, die van vroege oudheid tot recente geschiedenis strekt. Hooguit zeven boeken worden per jaar besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen.

In het komend seizoen worden onder meer gelezen: Weenink: Vrouw achter de troon, Marie Anne Tellegen 1893-1978, Julian Bell: Van Gogh. De complete en compacte biografie, Mandela: De lange weg naar vrijheid en de biografie van Churchill van Geoffrey Best.

Deelname aan een Senia leesgroep kost jaarlijks €32,50, inclusief leeswijzers, een nieuwsbrief en uitnodigingen voor ontmoetingsdagen, workshops en excursies. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Senia.nl.

Pin It