Alkmaar, 30 januari 2013. Op dinsdagmiddag werd de eigenaar van een winkel aan de Koelmalaan in Alkmaar slachtoffer van oplichting door een wisseltruc. Omstreeks 15.00 uur kwamen drie vrouwen de winkel binnen. Een van hen wilde een fles drank kopen. Zij probeerde te betalen met een biljet van tweehonderd euro. Dit werd door de winkelier geweigerd. Daarna gebeurde alles heel snel. De eerste vrouw haalde haar tweehonderd euro weg en legde een biljet van honderd euro neer, tijdens het teruggeven van wisselgeld pakten ook de andere vrouwen flessen drank en probeerden dit af te rekenen. Ook werd de winkelier afgeleid door de vraag hoeveel alles bij elkaar zou kosten. Uiteindelijk vertrokken de vrouwen zonder drank en met achterlating van het wisselgeld. Hier bleek echter een biljet van vijftig euro aan te ontbreken. De verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen.

Het signalement van de drie vrouwen:
Vrouw 1: ongeveer 50 jaar en met een lengte van 1.60. Zij had een Oost-Europees uiterlijk en een normaal postuur. De vrouw droeg een paarse hoofddoek, een lange zwarte en een lange zwarte schoudertas.
Vrouw 2: ongeveer 20 jaar en met een lengte van 1.60. De vrouw had een blank uiterlijk en vermoedelijk geblondeerd haar.
Vrouw 3: ongeveer 20 jaar en met een lengte van 1.50 tot 1.55. Zij had lang donker haar tot over de schouders en een slank postuur. Zij droeg een beige jas en een zwarte leren schoudertas.

De politie waarschuwt winkeliers voor deze manier van oplichting. Mocht iemand de verdachten herkennen, of zelf bezoek hebben gehad van deze vrouwen, dan verzoekt de politie vriendelijk contact met hen op te nemen via het normale nummer. 

Pin It
Bekeken: 1064x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/