Alkmaar, 1 februari 2013. Op donderdagmiddag heeft de adviescommissie die zich over de zaak Gemeente Alkmaar versus Yxie boog uitspraak gedaan. De commissie heeft Yxie in het gelijk gesteld, en dat gaat de gemeente geld kosten. Het zal een schadevergoeding van ongeveer 595.000 euro moeten betalen aan de Lucebert Stichting en daarbij de juridische kosten, totaal ongeveer 200.000 euro. Met dit besluit komt een eind aan jarenlang getouwtrek dat begon toen in 2006 het plan voor een groot cultureel centrum in de binnenstad geboren was onder leiding van de PvdA. In 2011 was er een wisseling van de macht in het gemeentehuis en werd het project Yxie een halt toegeroepen door de coalitie met OPA vooraan.

Deze verandering van beleid zorgde voor strijd tussen de gemeente en de erven van Lucebert waar uiteindelijk een adviescommissie op is gezet onder leiding van Boele Staal, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Banken, om een bindend advies uit te brengen over de rechtmatigheid van het besluit. De adviseurs hebben de Yxie-zijde in het gelijk gesteld. Het bedrag van bijna zes ton komt redelijk in de buurt van een bod dat eerder gedaan door cultuurwethouder Anjo van de Ven is om de oppositie tegemoet te komen. Daar bovenop komen de proceskosten, die raadsman Ronald Vles schat op ongeveer 125.000 euro. De adviescommisie presenteert een rekening van bijna 52.000 euro. 

Pin It
Bekeken: 1664x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/