Alkmaar, 4 februari 2013. Het in de Hoornsevaart spelende dames waterpoloteam van DAW moest het zaterdagavond opnemen
tegen middenmoter Watervlo uit Vleuten, zonder keepster Joy Steemeijer aangezien die ziek was. De dames moesten extra alert zijn en zorgen dat de tegenstander niet ongehinderd op doel konden schieten, dus in alle gevallen blijven hinderen. Dit werd goed uitgevoerd en wat er toch doorheen kwam werd adequaat opgevangen door de op doel liggende speelster van dames 2 Trinette van Vliet, want ook de keepster van dames 2 was niet beschikbaar.

Tot en met het derde kwart had DAW de wedstrijd onder controle. In het laatste kwart kreeg de tegenstander het keepersprobleem in de gaten en gingen wat meer op doel schieten. Met wat knappe reddingen wisten de waterpoloërs van, zonder in gevaar te komen, de wedstrijd uit te spelen, al werd een 6 - 2 voorsprong nog wel gereduceerd tot een 6 - 5 winst. De topscoorder was Saskia Kansen, zij scoorde drie keer. Linda Schenk scoorde twee keer en Steffie Nooij legde er ook eentje in het drijvende net.

Bekeken: 1171x