Alkmaar, 4 februari 2013. Het eerstvolgende concert in de miniserie 'Rondom Bach' in de Grote Kerk is op zaterdag 2 maart 2013. Aanvang: 16.30 uur. De uitvoerenden zijn docenten en studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens dit Rondom Bach concert wordt de solocantate BWV 54 "Wiederstehe doch der Sünde" BWV 54 voor alt en strijkers uitgevoerd. De altzangeres Sophia Patsi zingt met begeleiding van het Sweelinck Barokorkest onder leiding van Teunis van der Zwart. Naast deze cantate speelt het barokorkest de Ouverture in g BWV 1070. Stadsorganist Pieter van Dijk speelt twee orgelwerken: het Preludium in c BWV 546 en het eerste deel uit de eerste triosonate in Es BWV 525.

Voor wie niet zo bekend is met de muziek van Bach is dit een prettige manier om het eens uit te proberen. Men kan aan het eind van een drukke zaterdagmiddag even lekker tot rust komen in een historische omgeving. De muziek van Bach leent zich hier goed voor. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Grote Kerk. Het volgende Bachconcert is op zaterdag 22 juni tijdens de opening van het Orgelfestival Holland. Wie hier meer over wil weten kan naar de website van Alkmaar Orgelstad.

Sweelinck Barokorkest in GK foto Jan Zwart PB100079 720x444

 

Pin It
Bekeken: 1745x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/