Alkmaar, 7 februari 2013. Holland aan Zee. Zo heet de 13-delige wekelijkse TV-serie die vrijdag 22 februari dit jaar om 16.25 uur start op RTL-4. Holland aan Zee staat voor de toeristische mogelijkheden in het hart van Noord-Holland: de regio Alkmaar. De stad zelf komt natuurlijk ook voorbij tijdens deze aflevering. Vrijdag 8 februari is alvast een voorproefje te zien. Theater de Vest vormt het decor voor deze preview. De voorstelling begint om 16.30 uur in de Pleinzaal. Elvira Sweet, Gedeputeerde binnen provincie Noord-Holland en Anjo van de Ven, wethouder cultuur van gemeente Alkmaar (OPA), verzorgen de aftrap.

De Broeker Veiling vormt het vertrekpunt voor iedere aflevering. Daar worden steeds uitstapjes 'geveild'. De hoogste bieder gaat vervolgens met een gids op pad door de regio. In de eerste aflevering verkennen vier vriendinnen Bergen en omgeving. Dat doen ze onder begeleiding van een Schoorlse kunstenaar. De ontdekkingstocht door Holland aan Zee richt zich – na de kust en duinen van Egmond, Bergen en Schoorl – op het historisch achterland met Alkmaar, Langedijk, Schermer, Graft-De Rijp, Beemster en Warmenhuizen. Aan bod komen ook twee gemeenten met een rijk archeologisch verleden en een inspirerend landschap: Heiloo en Castricum. Daarmee is er aandacht voor zaken als cultureel erfgoed, evenementen, water/aan zee, natuur en landschap.

De serie is tot stand gekomen op basis van samenwerking tussen diverse gemeenten en partijen uit de regio. Partijen troffen elkaar onder meer vorig jaar tijdens een Regionale Erfgoedconferentie, waar het idee voor Holland aan Zee ontstond. Dat kwam van Chris Houtman en Pieter van Dijk (Stichting APB) uit Bergen.

De serie draagt bij aan bewustwording rond de culturele en stedelijke kwaliteiten van de regio. Het uitzenden van Holland aan Zee op RTL-4 zorgt voor een landelijk bereik; belangrijk vanuit toeristisch, recreatief en economisch oogpunt. Anjo van de Ven, wethouder Cultuur binnen gemeente Alkmaar (OPA) heeft veel vertrouwen in de serie: 'Ik ben trots op onze goede regionale samenwerking die tot Holland aan Zee heeft geleid. Ik kan al verklappen dat onze regio fraai in beeld is gebracht. Nu maar hopen dat nog meer bezoekers op onze mooie gebied afkomen. Ook inwoners uit onze regio kunnen op het spoor worden gezet voor verrassende uitstapjes.' 

Pin It
Bekeken: 1601x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/