Alkmaar, 7 februari 2013. Alkmaar gaat inwoners de gelegenheid geven om, waar mogelijk, hun tuin uit te breiden. Het gaat om reststroken, die voor de gemeente vaak moeilijk te onderhouden of niet van strategisch belang zijn. De actie maakt deel uit van een pilot rond pro-actieve verkoop/verhuur van onrechtmatig in gebruik genomen gemeentegrond. Tijdens deze proef krijgen 75 huishoudens het aanbod om de in gebruik genomen gemeentegrond te kopen of te huren. Het is ook mogelijk om het gebruik van de grond te beëindigen. Deze keert dan weer terug in beheer van gemeente Alkmaar. De pilot start 1 februari en duurt tot 1 mei dit jaar.

Na de pilot worden de andere gevallen van illegaal in gebruik genomen gemeentegrond – naar schatting gaat het in totaal om 950 situaties – aangepakt. Als verkoopprijs hanteert gemeente Alkmaar een bedrag van €135 per vierkante meter, kosten koper. Dit betekent dat vanaf nu ook vergelijkbare reguliere grondverkopen voor eenzelfde bedrag tijdens de pilot moeten plaatsvinden. Overigens kan uitsluitend grond gekocht worden, waarin geen kabels en leidingen lopen.

'Onze inwoners krijgen de kans om een stukje grond te kopen of te huren. En tegelijkertijd pakken we ook het illegaal grondgebruik aan. Zo slaan we twee vliegen in één klap,' stelt wethouder Grondzaken Anjo van de Ven (OPA). 

Pin It
Bekeken: 1412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/