Alkmaar, 7 februari 2013. Er is een bijzonder weekendje Provadja in aantocht. want van vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari vindt er het jaarlijkse Toon & Taal Festival plaats. Op dag 1 treedt gerenommeerd stemkunstenaar Jaap Blonk op met zijn voorstelling Dr. Voxoid/Yappiscope. Klankgedichten en projectie met geluid, een zeer speciale belevenis. Yappiscope was vooralsnog alleen in Amerika te zien en beleeft zijn Nederlandse première. Op zaterdag 9 januari is het de beurt aan Theatergroep Flint met 't Grote Zirkus van Poëzie, Muziek en Ouwe Meuk. Flint was onlangs nog in het nieuws toen de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts hen verbood een gedicht van wijlen haar man Herman de Coninck uit te voeren. In Provadja voeren zij wel De Coninck, Nescio en meer uit.

Het weekend wordt zondag 10 januari afgesloten met Genetic Choir sings Tanja Smit. Muziek die uit de werkelijkheid ontstaat, met het publiek en alles wat voor handen is: de architectuur van de zaal, meegenomen materiaal. Zo zijn er de tekeningen van Tanja Smit, op basis van boeken- en krantenteksten, die een soort partituur vormen. 
Je reinste improvisatie dus en niet voor niets dat dit optreden voorafgegaan kan worden door een Workshop Improvisatiezang. Thomas Johanssen van het Genetic Choir zal deze workshop leiden. Ervaring is niet belangrijk.

Maar er gebeurt meer op het podium van Provadja. Zo is daar op deze donderdagavond Iwan Dam met Cooking for Love. In acht gangen vertelt hij een liefdesverhaal, waarbij hij echt kookt en ook het publiek mee laat proeven. Verder de AIA-Architectuurlezing over 'Organische stedenbouw'. En dan zijn er nog films. Searching for Sugar Man is de verrassende documentaire over een raadselachtige muzikant die zonder het ooit te weten wereldberoemd was in Zuid-Afrika. Twee mannen gaan op zoek naar deze muzikant, die inmiddels een heel ander leven leidt. Ook het Vlaamse drama The Broken Circle Breakdown, de verfilming van Tolstoj's Anna Karenina en de jeugdfilm Knoester en Berkelientje (5+) zijn deze week nog te zien.

 

Pin It
Bekeken: 1390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/