Alkmaar, 8 februari 2013. Het Doelenveld krijgt een nieuw jasje. Met meer ruimte voor groen en nieuwe riolering. De herinrichting start maandag 11 februari. Vanaf deze datum wordt het grootste deel van het Doelenveld afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Insteek is om de werkzaamheden juni dit jaar af te ronden. Het gaat om een volledige herinrichting. Dat betekent bijvoorbeeld meer ruimte voor groen en om er te verblijven. Zo komen er enkele bankjes. Consequentie is dat het aantal parkeerplaatsen beperkt wordt tot veertig. De bestaande riolering wordt vervangen, waarbij een infiltratieriool wordt aangelegd voor betere berging en afvoer van het regenwater.

Voor de herinrichting en voor werkzaamheden rond kabels voor de openbare verlichting en het elektriciteitsnet zijn grondwerkzaamheden nodig. Dit betekent dat op bepaalde locaties wordt gewerkt in vervuilde grond. Het gaat om de gebruikelijke vervuiling in de binnenstad. Hier vindt grondverbetering plaats. Tijdens de werkzaamheden worden benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo wordt de bouwlocatie volledig afgesloten met hekken. Voor bestemmingsverkeer (bewoners en ondernemers) met de auto, komen er aan kant van het Doelengebouw vijftien tijdelijke parkeerplaatsen. Deze zijn bereikbaar via de Doelenstraat en de Sint Jorisstraat. Voetgangers en (brom)fietsers worden langs de bouwlocatie geleid. De panden aan het Doelenveld blijven steeds bereikbaar.

De omwonenden van het Doelenveld kunnen tijdens de werkzaamheden ook gebruik maken van de parkeergarage Kanaalschiereiland. Inmiddels zijn er al veel aanvragen voor parkeren in deze garage binnengekomen. Deze voorziening heeft voldoende ruimte en biedt, waar het gaat om het voorkomen van bijvoorbeeld vandalisme, zelfs een betere uitgangspositie dan parkeren op straat. 

Pin It
Bekeken: 1440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/