Alkmaar, 8 februari 2013. Vanaf 2015 is de gemeente Alkmaar een modern, innovatief en duurzaam sportcentrum van landelijke allure rijker. Het 40 jaar oude sportcomplex De Meent krijgt een complete metamorfose en forse uitbreiding. Nieuwe kleedkamers, (top)sporthallen en een prominente centrale entree. Binnen de nieuwe Meent gaan topsport, breedtesport, duurzaamheid en recreatiesport straks hand in hand. Er komen eigen ruimtes voor trampolinespringen, turnen, schermen en tafeltennis en natuurlijk het schaatsen. Het (sport)onderwijs wordt in ruime mate bediend en er is commerciële ruimte beschikbaar voor commerciële huurders en partijen die beoefening van sport direct of indirect ondersteunen. De sporthallen zijn geschikt voor grootschalige sportevenementen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de benodigde investeringen vastgesteld. Nu ligt de bal bij de gemeenteraad die daar binnenkort over zal beslissen.

Eerder, in april 2012, besloot de gemeenteraad op basis van een haalbaarheidsonderzoek de "4 sterrenvariant" uit te werken. Het college werd tevens verzocht een voorstel voor de benodigde investeringen tijdens de realisatiefase aan de raad voor te leggen. De gewenste 4 sterrenvariant is verwerkt in een schetsontwerp. De eerste kostenraming van € 24 miljoen teruggebracht naar € 20 miljoen zonder daarbij aan ambities in te leveren.

Bij de uitwerking zijn de volgende drie hoofdaspecten als uitgangspunt genomen: toekomstvisie Sport Alkmaar 'Alkmaars Startsignaal´ (talentontwikkeling, recreatiesport en breedtesport), functionaliteit en gebruik en financiën (exploitatieresultaat). Na afstemming met (potentiële)gebruikers, verenigingen en marktpartijen is een plan van eisen opgesteld. Dit plan van eisen is door een onafhankelijke derde vertaald naar de exploitatie van het toekomstige sportcomplex. Gelijktijdig werd gewerkt aan het schetsontwerp door de geselecteerde architect.

Nadat ook de raad in maart instemt met het plan, wordt gestart de aanbesteding op basis van een 'ontwerp en bouw' principe. Daarbij zijn het maken van een definitief ontwerp en de bouw zelf gecombineerd om tijd te besparen in het realisatietraject. Indien de voorbereidingswerkzaamheden en vergunningprocedures zonder vertraging afgerond worden, kan medio maart 2014 de bouw starten. Eind 2015 kan het nieuwe sportcomplex naar verwachting in gebruik genomen worden. Uitgangspunt is dat de ijsbaan en ijshal gewoon open blijven tijdens de bouw.

De Meent schetsontwerp

 

Pin It
Bekeken: 1474x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/