Alkmaar, 10 februari 2013. Vandaag mocht AZ in Rotterdam tegen Feyenoord de Eredivisie vervolgen. Feyenoord stond vierde in de competitie, terwijl AZ druk bezig was een plaatsje in de top tien te veroveren. Bij winst zou AZ de top tien van de Eredivisie bereiken. Bij een winst van Feyenoord was een plek in de top 3 bereikbaar voor de Rotterdammers.
De eerste minuten bleek AZ het bovenliggende team. Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, kwamen de aanvallen van AZ iets beter uit de verf. Na een kwartier spelen wist Feyenoord de druk op te voeren en kwam vaker voor het doel van Esteban te staan. In de 25e minuut werd de druk van Feyenoord beloond door een fraai doelpunt van Jean-Paul Boetius.1-0. Feyenoord bleef druk uitoefenen en dat resulteerde in een nieuwe kans voor Jean-Paul Boëtius in de 31e minuut. Esteban kon de bal net uit het doel houdenl. In deze fase de wedstrijd wist AZ ook gevaarlijk dicht bij het doel van Feyenoord te komen. Een reeks hoekschoppen van de Alkmaarders in de 33e minuut konden de werg naar het doel niet vinden. In de 40e minuut kreeg Adam Maher een kans, maar zijn schot werd geraakt en dwarrelde langs het doel van Erwin Mulder. De eerste helft werd afgefloten bij de stand 1-0.
De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was met twee ontketende teams op zoek naar meer doelpunten. In de 58e minuut resulteerde dit in een gele kaart voor Joris Mathijssen en Jozy Altidore na een kort opstootje. De toon voor het laatste half uur was gezet. Een schot van Lex Immers, in de 62e minuut, ging langs keeper Esteban, maar spatte tegen de paal terug het veld in. In de 63e minuut schoot Roy Beerens op doel. Jozy Altdore kon er net niet bij, maar de keeper was al verslagen. 1-1. Niet veel later kreeg Jozy Altidore weer een kans, maar zijn schot kwam netjes in de handen van de keeper. Na het uitschieten, zette Nick Viergever waarbij hij Lex Immers de grond in boorde. De scheidsrechter liet meteen de rode kaart zien aan de onfortuinlijke AZ-verdediger. Nadat  Ruben Schaken de AZ-keeper voorbij was, bleek zijn schot niet hard genoeg om doel te raken. De bal werd van de lijn gehaald, maar de inworp die daarop volgde resulteerde in een doelpunt van Jordy Clasie in de 72e minuut. 2-1. Feyenoord bleef druk zetten en langzaam, maar zeker werd de weg naar het doel van de Rotterdammers gesloten. AZ kon weinig hier tegenover zetten. Het wachten was op het derde doelpunt van Feyenoord. Wederom Boëtius kon de wedstrijd afmaken, maar ook zij schot werd door de paal het veld terug in gestuurd. In de 93e minuut kwam de afmaker, nadat AZ nog een sprankje hoop had aan de andere kant. Een counteraanval eindigde de bal bij Vilherna, die deze koel inschoot. 3-1. De wedstrijd werd afgefloten bij de stand 3-1.
Door dit verlies blijft AZ op de elfde plek in de Eredivisie staan. De eerstvolgende wedstrijd speelt AZ op 16 februari tegen Roda JC in Kerkrad.