In de eerste helft van 2017 moet er in Alkmaar een opvanglocatie komen voor de groeiende groep verwarde mensen, die overlast veroorzaakt en een gevaar vormt voor zichzelf of de omgeving. Dit staat volgens het NHD in een plan van gemeente Alkmaar, GGZ, Brijder Verslavingszorg, politie en cliëntenorganisaties. 

Het plan van aanpak wordt verder uitgewerkt en komen dan terecht bij de gemeenteraad. En ander punt is snelle inzet van een psychiater, verslavingsarts of verpleegkundig specialist. De burgemeester beveelt eventueel tijdelijke opname op voordracht van de deskundige. Na 24 uur moet de instelling beslissen of er gedwongen verpleging volgt.

In 2011 waren er 652 meldingen van overlast door verwarde mensen, in 2015 waren dat er 1361. Dit is het gevolg van herstructurering in de psychische zorg, waardoor verwarde mensen vaker zelfstandig wonen, stelt de gemeente in het plan. Daarnaast wordt de samenleving minder tolerant en krimpt het maatschappelijk draagvlak.

In de huidige opzet komen verwarde personen bij de politie terecht, een organisatie die hier eigenlijk niet op berekend is en ook niet als haar taak ziet. De politie stopt per 1 januari dan ook met opvang en het vervoer van mensen die geen verdachte zijn. Dit moet voortaan per ambulance. 

Pin It
Bekeken: 3820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/