Alkmaar/Bergen aan Zee, 20 februari 2013. De laatste muzikale vertelling van dit winterseizoen in de experimentele serie 'Een verhaal en een lied' is op zondagmiddag 24 februari. Verteller en zanger Wim van Bokhorst vertelt het verhaal van een molenaar uit de Schermeer in de 17e eeuw. Ellen Verburgt begeleidt en speelt op de piano. De drooglegging van de Schermeer was een enorme klus die in 1635 is geklaard. De molenaars speelden daar een centrale rol in. Hard en zwaar werk in moeilijke omstandigheden voor een laag loon. De berooide Calis Jan was er één van. Hij vormt de spil in het verhaal.

In het Regionaal Archief van Alkmaar is een inventarislijst gevonden van de boedel van Jan IJsbrantsz. Bijl, een 17e eeuwse molenaar. Margreet Hoek en Francis van Zon- Christoffels hebben dat gecombineerd met Rekeningboeken van de Schermer en een bestek van een Schermer molen en daar een artikel over geschreven. Wim van Bokhorst heeft dat in opdracht van De Hollandsche Molen omgewerkt tot een vertelling. Deze vertelling kunt u horen in Bergen aan Zee. Zoals gebruikelijk in Verhaal en een Lied, zijn er liederen en instrumentale muziek in de vertelling verweven. Deze keer is er gekozen voor twee 'aardse' liederen van Brel en pianomuziek van Yann Tiersen. De voorstelling begint om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt ruim een half uur. De toegang is vrij maar een gift in de schaal is altijd welkom.

 

Pin It
Bekeken: 1441x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/