Deze week is de nieuwe papieren routekaart gelanceerd voor de Alkmaarse Eerlijk winkelen route. De kaart, gevouwen tot creditcard formaat, werd door de gemeente en Eerlijk Winkelen ondernemers samen gemaakt en is verkrijgbaar bij deelnemende winkels én bij de VVV.

Met de routekaart wordt aandacht gevraagd voor eerlijk winkelen en de inmiddels 46 winkels en ondernemingen in Alkmaar die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De routekaart is ook gemaakt vanuit de duurzame gedachte; met het formaat moet hij minder snel afgedankt worden, het drukken is energiezuinig gedaan en de CO2-uitstoot tijdens transport wordt gecompenseerd met herbebossing.

Al sinds 2010 is Alkmaar officieel Fairtrade Gemeente. Samen met de inwoners, bedrijven en instellingen wordt ieder jaar aan meer eerlijke handel om de eervolle titel kunnen behouden. Fairtrade betekent eerlijke prijzen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden en betere werk- en levensomstandigheden. Ook draagt fairtrade bij aan een gezonder milieu. Fairtrade producten hebben het keurmerk van onder andere Max Havelaar, UTZ Certiified en Trade.

De Eerlijk winkelen app is gratis en verkrijgbaar voor iOS- en Android. Meer informatie op eerlijkwinkelen.nl, Twitter en Facebook.

Pin It
Bekeken: 3740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/