Alkmaar, 21 februari 2013. De Natuurwerkdag op zaterdag 2 maart vindt dit jaar op vier locaties in Alkmaar plaats. De vrijwilligers die zich inzetten voor het groenonderhoud doen dit in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groene Voet), in de Alkmaarder Hout en in de Oudorperhout. De vrijwilligersgroepen kunnen altijd een paar extra handen gebruiken! De activiteiten beginnen om 09.30 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur, inclusief lunch. Mensen die anderszijds hun steentje willen bijdragen aan het groen in Alkmaar, kunnen dat op verschillende manieren doen. Zo zijn er werkbijeenkomsten van de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin Rekerhout en de werkgroep Vlindertuin Groene Voet. Deze twee groepen dragen overigens hun steentje bij op de NL-doet-dagen op 15 en 16 maart, samen met de locatie Vroonermeer. Maar ook de adoptie van openbaar groen, boomspiegels en het maken van geveltuintjes behoren tot de mogelijkheden.

Het groenonderhoud op de Natuurwerkdag bestaat uit:
- Rekerhout: wilgen knotten; verzamelen in de Kinderboerderij (Krielenzand 5); locatieleider in de Rekerhout is Gerard Bijman (IVN). Scoutinggroep Dirk Duyvel helpt met het verwijderen van houtige opslag en zwerfvuil uit natuurvriendelijke oevers.
- Ringslootpad: wilgen knotten; verzamelen in Katholieke basisschool 't Baeken (Faktorij 123); locatieleider is Cees Rietdijk (werkgroep Ringslootpad).
- Oudorperhout: wilgen knotten; verzamelen bij OBS De Zes Wielen (Munnikenweg 18); locatieleider is Hans Schouten (Stichting Oudorperhout).
- Alkmaarderhout: onderhoud hakhout, insectenplek en het verwijderen van houtige opslag van esdoorns; verzamelen in de muzieknis; locatieleider is Wim van Veen (Stichting Cultuurpark de Hout).

 Aanmelden kan ter plaatse of via de website van Natuurwerkdag. Inwoners kunnen ook contact opnemen met wijkbeheerder Frits Oudshoorn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Pin It
Bekeken: 1367x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/