Medewerkers van Alkmaar Sport en leden van AV Hylas zijn van het weekend in de prijzen gevallen bij de minimarathon om het meer van Tata in Hongarije, tijdens een uitwisseling met deze zusterstad. Op het unieke parcours van 14 kilometer was de delegatie succesvol met goud, twee keer brons én goud voor het herenteam.

Tom Koetsenruijter werd 3e tussen de internationale top in 45:57 minuten. Raymond Koen werd 7e en was de snelste 35-plusser met 49:06. Erna Verbeek van Hylas pakte een 3e plaats in de categorie 40+. Het herenteam met Tom, Raymond, Maik Boontjes en Rob van der Veer won goud.

Tata is sinds 1985 zusterstad van Alkmaar en sindsdien vinden uitwisselingen plaats. Sinds 1999 biedt de gemeente ook ondersteuning bij de reiniging van het Öreg-tó (het Oude Meer). De industrie loost hier haar afvalwater, er is overbemesting en overmatig gebruik van pesticiden.

Initiatiefnemer / organisator Ton Wokke van het Alkmaars Uitwisselings Comité smeedde een succesformatie met lopers van Hylas en Alkmaar Sport. Na de wedstrijd bezocht de groep diverse andere plaatsen zoals Budapest. De uitwisseling leverde mooie ervaringen op en goede contacten.

Pin It
Bekeken: 3395x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/