Alkmaar, 22 februari 2013. Alvoco speelde tegen de studentenvereniging SVU bij vlagen goed maar kon op beslissende momenten niet doordrukken. De uitwedstrijd werd eerder nipt verloren en in het thuisduel zag het er in het begin niet echt naar uit dat Alvoco het deze keer beter zou doen. Pas in de derde set kwam het besef bij de Alkmaarse mannen dat ze de wedstrijd ook naar hun hand konden zetten en dit bedrijf werd dan ook gewonnen. De vierde set was razend spannend. Alvoco had de hele set achter gestaan maar trok dat in de slot gelijk door harde aanvallen van Vincent Gerbrands, maar pass-fouten op het eind deden de winst toch in de tas van de bezoekers uit Amstelveen verdwijnen (1-3).

De mannen van Alvoco waren compleet en goed gemotiveerd. Ze begonnen sterk, maar verloren halverwege de eerste set vat op het spel. Ze letten uiteindelijk even niet op en verliezen met 23-25. De tweede set startte niet goed, maar Alvoco nam toch een lichte voorsprong. Deze werd echter uiteindelijk uit handen gegeven (17-25). In de derde set kon het team van coach Philippos Kloukas opeens een voorsprong nemen van 5-0 en uitbouwen naar 14-7, met name dankzij goede opslagen. Het hoofd bleef koel en de set werd binnengetrokken met 25-17. De vierde set lopen de Alkmaarders telkens net achter de feiten aan. Het geloof is er wel en na een paar fouten van SVU komt Alvoco toch zelfs op setpoint, maar twee passfouten doen de thuisspelers dan toch de das om (25-27).

Alvoco blijft met dit resultaat in de middenmoot van de Promotieklasse hangen. De volgende wedstrijd is tegen Croonenburg, de huidige nummer drie op de ranglijst. De thuiswedstrijd werd een 3-1 overwinning dus het uitduel zal zekerl spanning opleveren in De Bloemen te Castricum op zaterdag 2 maart.

Bekeken: 1007x