In de schaduw van de Olympische Spelen werd nog een prachtige Nederlandse prestatie geleverd, maar dan in het IJslandse Keflavik. Afgelopen weekend vond daar het EK Bankdrukken plaats en Brenda van der Meulen claimde in de categorie 84+ kg goud met liefst 202,5kg. Er zijn maar twee Nederlandse vrouwen met 200kg op hun naam.

De 38-jarige Alkmaarse voerde een spannende strijd met de Deense Annette Rehoff Christensen. Brenda begon met 187,5kg, gevolgd door 195kg om uiteindelijk in haar derde beurt 202,5kg omhoog te drukken. De druk lag zo continu bij Christensen, die pogingen deed met 180kg, 190kg en 200kg. Een IJslandse concurrente viel doordat zij haar arm brak.

Brenda haalde dit jaar al zilver bij het WK Bankdrukken in Denemarken en brons bij het EK Powerliften in Tsjechië. Het SSS Alkmaar-lid wil zich kwalificeren tijdens het WK Powerliften 2016, in het Amerikaanse Orlando, voor de World Games 2017 in Polen. Dit zijn zeg maar de Spelen voor niet-Olympische sporten. Brenda was er al eens bij in 2009 en 2013.

Pin It
Bekeken: 3663x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/