In de uitzending van EenVandaag van vrijdag 19 augustus werd gemeld dat nucleair afval vanuit de ECN/NRG in Petten regelmatig wordt vervoerd in ondeugdelijke verpakkingen en ook regelmatig zonder politie-escorte. De fractie van OPA maakt zich zorgen en wil 'keiharde garanties' over de veiligheid, aangezien er transporten over de ring van Alkmaar gaan.

"De kans dat bij een ongeval er gevaarlijke straling vrijkomt is zeer reëel", stelt fractieleider Jan Hoekzema. "Ook is het bekend dat terroristen interesse hebben in radioactief materiaal." OPA wil dat het college om een schriftelijke verklaring vraagt met garanties over naleving van de regelgeving, en dat het vervoer opgeschort wordt als ECN/NRG deze niet kan overhandigen. De fractie vraagt zich daarbij af of Alkmaar mensen heeft die opgeleid zijn om nucleaire ongevallen te bestrijden.

Pin It
Bekeken: 4569x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/