Alkmaar, 1 maart 2013. Energie, motivatie, fysieke conditie, prestaties neerzetten, plezier hebben en vriendschappen opbouwen: er zijn talloze redenen waarom het beoefenen van een sport leuk en nuttig is. Voor mensen met een verstandelijke beperking is sport extra belangrijk, omdat het een positieve invloed heeft op de persoonlijke ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. Ze leren bijvoorbeeld samenwerken, omgaan met winst en verlies én voelen zich fitter na het sporten. Sommigen sporten succesvol mee tijdens reguliere sporturen. Echter bij steeds meer verenigingen en sportscholen is een apart uur gecreëerd om deze doelgroep op juiste wijze en met de juiste begeleiding te laten sporten.

Sportservice Noord-Holland heeft een overzicht van al het sportaanbod voor deze doelgroep. In de regio Noord-Kennemerland zijn tal van mogelijkheden. Zo kan men skiën bij Il Primo in Bergen, honkballen bij the Herons in Heerhugowaard of judoën bij St. Kenchutai in Graft. Daarnaast zijn er nog vele andere opties, zoals badminton, handbal, korfbal, voetbal, hockey, zwemmen of fitness. Voor een overzicht van het volledige aanbod kan men terecht op de website van Aangepast Sporten en is zijn ook de gegevens van contactpersoon Marieke Wever te vinden. De activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een verstandelijke beperking worden aangegeven met het icoontje van een hoofd. Wanneer een activiteit specifiek op een bepaalde aandoening is afgestemd, wordt dat aangegeven. 

Pin It
Bekeken: 1523x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/