Alkmaar, 1 maart 2013. Dieren houden zich lekker warm door een vacht van wol of haren. Ook schapen hebben een dikke wintervacht om zich in de winter warm te houden. Als de schapen geschoren worden kan de wol goed gebruikt worden voor een wollen dekbed, het maken van een warme sjaal of trui. Wol kan ook gevilt worden tot een mooie lap stof of een vloerkleed. Alle schapenvachten van vorig jaar zijn gewassen en er zal op 6 maart bij de Stadsboerderij mee gewerkt worden. Al eerder konden kinderen hun eigen armbandje vilten, maar deze keer kunnen ze helpen met het vilten van een lap stof.

Tijdens de komende maandactiviteit op de Stadsboerderij zal het dus gaan over wol. Het voelen en kaarden zal gedemonstreerd worden, oftewel het kammen van de wol met een kaardapparaat. Er zullen geurzakjes gemaakt worden om lekker mee weg te dromen. Daarnaast kan het resultaat bekeken worden van de Zuiveldag eerder deze maand en ook geproefd worden. Zuiveldag, de eerste vakantie-activiteit, is bezocht door ruim 250 kinderen die er hun eigen boter maakten en toekeken bij het maken van echte kaas. De woldag vindt plaats op woensdagmiddag 6 maart vanaf 14.00.  Op de website van MEC Alkmaar is meer informatie te vinden onder 'buitenschools' en 'Stadsboerderij'.

Pin It
Bekeken: 1419x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/