Alkmaar, 3 maart 2013. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een serie korte alcoholcontroles in Alkmaar en de gemeenten Heiloo en Bergen. In totaal moesten 485 bestuurders een blaastest afleggen. In Alkmaar werd er gecontroleerd op twee verschillende locaties. De ene was de bij de Terborchlaan/Hoeverweg (86 blaastesten) en de andere was bij de Kennemerstraatweg (41 blaastesten). Alle controles bij elkaar brachten slechts één bestuurder aan het licht die teveel had gedronken. Het ging daarbij om een 38-jarige man uit Heiloo in een personenauto. Hij blies 585 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


De politie controleert vrijwel dagelijks op het gebruik van alcohol in het verkeer. Dit gebeurt niet alleen tijden georganiseerde controles, maar vaak ook tijdens reguliere politiepatrouilles. Ook worden bestuurders die bij een verkeersongeval betrokken zijn altijd gecontroleerd. Iedere weggebruiker kan dus op iedere plaats en elk tijdstip moeten blazen.

 

Pin It
Bekeken: 1048x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/