Alkmaar, 3 maart 2013. Bruisend-Alkmaar is een actie begonnen om Alkmaarse hondenbezitters op te roepen om bezwaar te maken tegen de aanslag hondenbelasting 2013. Onlangs kregen de Alkmaarse hondenbezitters een belastingaanslag van € 64,80. Bezwaar kan worden aangetekend binnen 6 weken. Volgens een uitspraak van de rechter is deze belasting slechts toegestaan als de opbrengst wordt besteed aan hond gerelateerde kosten. Hiervan is in Alkmaar geen sprake. In 2012 is slechts een poepzuiger aangeschaft, terwijl er € 260.000 aan hondenbelasting binnen kwam. De stadsregering heeft aangekondigd dit jaar met een hondenplan te komen. Dit geeft weinig zekerheid dat de hondenbelasting in 2013 zal worden besteed aan hondengerelateerde kosten.

Volgens de rechter in Den Bosch is het strijdig met het gelijkheidsbeginsel als hondenbezitters meer bijdragen aan de algemene middelen dan niet-hondenbezitters. Bart van Groen: " Ik heb een bezwaarschrift gemaakt, toegespitst op de Alkmaarse situatie. Hij is geplaatst op faceboek en de website. Hondenbezitters kunnen me ook bellen of mailen voor een bezwaarschrift. Dan zal ik ze helpen" Volgens de fractievoorzitter van Bruisend-Alkmaar leeft dit onderwerp ontzettend bij hondenbezitters. Velen vinden de belasting onterecht en ouderwets. "De facebookpagina is in een paar uur vele honderden keren bekeken. Over 6 weken ga ik bij de gemeente informeren hoeveel bezwaren zijn binnen gekomen", aldus van Groen. De komende weken zullen nog meerdere acties worden ondernomen om het bezwaarschrift onder de aandacht te brengen. Of dit uiteindelijk vruchten af zal werpen is af te wachten, aangezien de fractie eerder bot ving bij het college. 

Pin It
Bekeken: 1136x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/