Stichting ZOOK en Stichting Miep van Riessen presenteren de expositie 'Waterland' van Miep van Riessen (1244-2015) in de watertoren van Alkmaar.

De vorig jaar overleden textielkunstenaar Miep van Riessen woonde en werkte in Schagen. De stichting met haar naam wil haar werk aan grote publiek brengen om haar te eren. ZOOK, een stichting die kunstprojecten op bijzondere locaties organiseert, helpt daar graag aan mee. Miep was geïnspireerd door de zee, het Wad en het Noord-Hollandse landschap, vandaar de naam 'Waterland'.

Speciaal voor de tentoonstelling maakt Quinten Trentelman in het bassin van de watertoren een installatie. Judith Koning haar installatie 'Waterlanders'. Zij waren beiden geïnspreerd door het werk van Miep van Riessen.

De expositie wordt op 9 september tijdens Kunst tot de Nacht geopend. Op 10 september, op Open Monumentendag, is de expositie open van 10:00 tot 17:00 uur. Verder is de expositie op zaterdag en zondag tot en met 2 oktober open van 13:00 tot 17:00 uur. Op 1 oktober is er een workshop Big Draw van 12:00 tot 16:00 uur (doorlopend), in samenwerking met Artiance, met als basis het werk van Van Riessen.

Pin It
Bekeken: 3462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/