De Gemeente Alkmaar stelt zich, samen met de regio, kandidaat voor de organisatie van de NK Veldloop voor gemeenten in 2018. Dit sportieve evenement wordt elk jaar georganiseerd door een andere gemeente in Nederland. Of Alkmaar het evenement in 2018 mag organiseren is afhankelijk van de toewijzingscommissie. Het besluit wordt in september verwacht.

Er worden ongeveer 3000 deelnemers verwacht, afkomstig van verschillende gemeentelijke diensten uit het hele land. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden over afwisselend en onverhard terrein.

Als Alkmaar de Veldloop krijgt toegewezen zal de uitvoering van dit grote evenement bij Sportevenementenorganisatie Le Champion komen te liggen. Deze stichting is bekend van het organiseren van onder meer de TCS Amsterdam Marathon, Dam tot Dam loop, Saucony Egmond Halve Marathon en de Alkmaarse City Run by night. Een grootschalig wandelevenement is de PlusWandel4Daagse Alkmaar en in de discipline fietsen de Ronde van Noord-Holland.

Wethouder sport Pieter Dijkman (VVD): “Alkmaar is een echte sportstad met vele verenigingen en prachtige topsport accommodaties. Van recreatie en gezond bewegen tot sporten in verenigingsverband alles is hier mogelijk. De NK Veldloop voor gemeenten is hier helemaal op zijn plaats. Alkmaar is dan ook graag gastheer voor dit topevenement!”

Pin It
Bekeken: 3463x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/