Alkmaar, 20 maart 2013. De genomineerden voor de Kroonappels die het Oranje Fonds uitreikt aan de beste maatschappelijke initiatieven zijn per gemeente bekendgemaakt. Ter gelegenheid van de troonswisseling is het Oranje Fonds op zoek gegaan naar de mooiste sociale initiatieven in het Koninkrijk. Bijna 150.000 publieksstemmen zijn uitgebracht om de nieuwe Koning en Koningin de weg naar succesvolle projecten in de eigen gemeente te wijzen. De uiteindelijk winnende initiatieven worden op 18 april bekend gemaakt. In Alkmaar is, naast de biologische kruidentuin Hortus en Stichting 't Praethuys, het project Supporters voor Supporters genomineerd.

Supporters voor Supporters is tot stand gekomen door een samenwerking van AZ en MEE Noordwestholland en is middels een stemronde geselecteerd uit een groot aantal andere projecten om door te aan naar de regionale finale. Als ook deze ronde doorgekomen wordt, dingt het project mee naar een Kroonappel en een geldprijs van € 50.000,- .

Het genomineerde project gaat door in de categorie Jeugd. Tijdens het project doen vijftien jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt twee dagen in de week werkervaring op bij een bedrijf uit het AZ Netwerk. Ook worden de jongeren een dag per week begeleid in het AZ stadion. Hier krijgen ze onder andere sollicitatietraining, leren ze hoe ze moeten omgaan met collega's en autoriteit en leren ze reflecteren op eigen kunnen. Daarnaast maken de jongeren gebruik van de sportfaciliteiten van AZ.

 

Pin It
Bekeken: 998x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/