Alkmaar/Regio, 25 maart 2013. Na een forse stijging in januari, is het aantal WW-uitkeringen in februari in de arbeidsmarktregio's in Noord-Holland verder toegenomen. In Noord-Holland Noord was de toename met 2% gelijk e nationale trend. In Zuid-Kennemerland bleef de stijging beperkt tot 1,4% en in Zaanstreek-Waterland was er een lichte toename van 0,6%. In vergelijking tot februari 2012 is het aantal WW-uitkeringen in Nederland met 26% toegenomen. In de regio's Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland is de stijging hoger met 30,6% en 30,3%. De toename in Zuid-Kennemerland ligt met 24,5% iets onder het landelijk gemiddelde.

Opvallend is de sterke stijging van het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Edam-Volendam met 9,0%, afgezet tegen januari 2013, maar gezegd moet worden dat het aantal WW-uitkeringen in Edam-Volendam met 389 nog altijd laag is. Gemeenten met een lichte daling ten opzichte van januari zijn Wormerland (-7,8%), Beemster (-8,4%) en Texel (-8,2%). De verklaring van uitstroom ligt met name in werkhervatting (veelal via een uitzendbureau) en het bereiken van de maximale WW-duur. Het gaat hier echter om kleine aantallen.

De sector zakelijke en financiële diensten wordt in de drie regio's het zwaarst getroffen met 36% van alle uitkeringen. Daar vallen ook de uitzendkrachten onder. Daarna volgen handel (16%), gezondheids- en welzijnszorg (13%) en industrie (12%). Dit beeld komt overeen met het landelijke beeld van de WW-uitkeringen. 

Pin It
Bekeken: 1393x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/