Alkmaar, 29 maart 2013. Op 6 en 7 april wordt de 32ste editie van het Nationaal Museumweekend gevierd. Jaarlijks doen meer dan 500 musea door het hele land mee en zo ook Stedelijk Museum Alkmaar. Het pas gemoderniseerde museum biedt samen met De Vest en Artiance een divers programma aan. Het thema van dit jaar: Doe een museum! In de nieuwste opstelling 'Victorie!' worden kijkers uitgedaagd iets te beleven of te doen. Verteller Nanning van Foreest laat hen de zeven weken van het Beleg van Alkmaar beleven. Docenten van Artiance, Centrum voor de Kunsten hebben inspiratie opgedaan in de prachtige Gouden Eeuwzaal van het museum. Cursisten zijn er in actie zien en bezoekers mogen zelf aan ook plaatsnemen.

Tegenwoordig is een museum meer dan alleen een kijkervaring, en de opstelling 'Victorie!' is hiermee in lijn, Maar ook is de Gouden Eeuw van Alkmaar in alle rust te bekijken. Er is tijdelijk een bijzonder object te bewonderen: het poppenhuis van Alkmaarse Joodse meisje Marjan Drukker, met foto's, brieven en archiefstukken van de familie Drukker, en er is een minidocumentaire te zien. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen in het Museumatelier komen tekenen en knutselen net als 'De Oude Meesters'.

Theater de Vest heeft een infostand met leuke kortingsacties. Er is een blik in de toekomstige geschiedenis van het theater te werpen en men kan voor de laatste keer de Grote Zaal in oude stijl zien. Over twee weken later begint de grote verbouwing. Op beide dagen is er om 14.00 uur een korte rondleiding. Ook is er een heusse Spaanse soldaat, die  jong en oud het spannende verhaal verteld van het Beleg van Alkmaar in 1573. Meer informatie is te vinden op de website van het museum.

Pin It
Bekeken: 1835x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/