Alkmaar, 5 april 2013. Vrijdagochtend plantte wethouder Peter de Baat de 625e boom uit het duizend bomenplan van gemeente Alkmaar. Daarna zorgt hij er, samen met inwoners aan de Arubastraat, voordat er nog vier andere koningslindebon in de grond terecht komen. April vorig jaar werd de bomenbarometer gelanceerd, die optelt naar de duizend bomen. Diverse wethouders hebben de afgelopen maanden bomen geplant. Anjo van de Ven beet (met de 250e boom bij de Stadsboerderij) het spits af. Daarna volgden Jan Nagengast (275e boom), Mirjam Hamberg (300e boom) en Victor Kloos (550e boom). Ook de andere collegeleden komen dit boomplantseizoen in actie.

Burgemeester Piet Bruinooge is op maandag 22 april aan de beurt. Dan plant hij, samen met leerlingen van De Regenboog, een Koningsboom aan de Nyenburgh tegenover nummer 3B. Diezelfde week nog zal wethouder Elly Konijn, samen met leerlingen van de Sterrenzanger, een boom aan de Mercuriusstraat planten. Daarmee mag april een heuse bomenmaand worden genoemd. De gemeente is goed op weg naar een aantrekkelijk, gezond en groen Alkmaar. Om de bomenbarometer verder op te laten lopen kunnen Alkmaarders ook een aanvraag voor een extra boom indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit leidde al tot diverse geplante bomen.

 

 

Pin It
Bekeken: 1882x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/