Alkmaar, 5 april 2013. Home-start heeft als doel jonge gezinnen te ondersteunen. In jonge gezinnen is het vaak druk en lopen sommige dingen wel eens mis en dat kan spanningen oproepen. Op 2 april sloten de nieuwste vrijwilligers van Home-Start hun zesdaagse cursus met succes af. Zij zijn zelf ervaren opvoeders en staan nu klaar voor gezinnen met jonge kinderen in onze regio. Afgelopen dinsdag was er een feesteliijke uitreiking van diploma's voor een grote groep Home-Start vrijwilligers in de Centra Jeugd en Gezin van Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard en Heiloo.

Home-Start richt zich op jonge gezinnen (minimaal 1 kind onder de 7 jaar) die behoefte hebben aan ondersteuning bijvoorbeeld bij  overbelasting, ziekte, moeilijkheden met kinderen, weinig contacten of problemen met werk, geld of partner. Soms kan dat teveel worden en niet elk gezin kent mensen die een luisterend oor (kunnen) bieden. In Alkmaar en Heerhugowaard draait het Home-Start project al jaren zeer voorspoedig. In  Heiloo en Langedijk is het project afgelopen januari. gestart Op jaarbasis worden 25 tot 30 gezinnen ondersteund door gemotiveerde en betrokken vrijwilligers.

Home-Start is onderdeel van Humanitas Noord-Kennemerland en dat staat garant voor een jarenlange ervaring met ondersteuning op allerlei gebieden door vrijwilligers. Geïnteresseerden (vrijwilligers, gezinnen, verwijzers) kunnen voor meer informatie contact opnemen met de coördinatoren. Meer informatie is ook te vinden op de website van Home-Start.

Pin It
Bekeken: 1284x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/