Alkmaar, 11 april 2013. Een goed beeld krijgen van de gezondheid van senioren in zorginstellingen door kritisch te kijken naar hun leef-, eet- en beweeggewoonten. Dat is een van de doelen van een internationaal onderwijsproject waar het ROC Horizon College aan meewerkt. Tevens wordt onderzocht welke bijdrage zorginstellingen en het onderwijs kunnen hebben aan het verbeteren van de leef-, eet- en beweeggewoonten van ouderen. Maandag 15 en dinsdag 16 april is de internationale werkgroep Gratin te gast bij het Horizon College en worden er in Alkmaar en Heerhugowaard projecten opgezet. Participanten zijn scholen uit Denemarken, IJsland, Duitsland en Spanje.

Maandag 15 april leert de internationale projectgroep onder meer hoe ouderen in Nederland bewegen. Leerlingen van de afdeling Sport & Bewegen van het Horizon College verzorgen in zorginstelling Westerhout een bewegingsactiviteit, waarbij valpreventie een belangrijk onderdeel is. Vervolgens bezoekt de projectgroep de leerbedrijven van het Horizon College in het Medisch Centrum Alkmaar. Dinsdag 16 april vinden op de locatie Heerhugowaard verschillende presentaties plaats, onder andere over kleinschalige dementiezorg en belevingsgerichte zorg. Ook voeding, smaak en welke invloed deze hebben op het welzijn van ouderen komen aan bod. Daarna gaat de internationale groep zelf de leskeuken in.

De participerende scholen bezoeken gemiddeld twee keer per jaar een gastland. Vanuit het Horizon College nemen de onderwijssectoren Gezondheidszorg, Welzijn en Handel & Dienstverlening deel aan het onderzoek. De internationale projectgroep bestaat grotendeels uit docenten. Het project is in het najaar van 2012 gestart en volgend voorjaar (2014) wordt het afgerond. Met de opgedane kennis kunnen deelnemende landen hun onderwijs verrijken en krijgen leerlingen van de scholen een beter inzicht in de leefomgeving van senioren in zorginstellingen. Daarnaast worden aanbevelingen gedaan aan de zorginstellingen op het gebied van leef-, eet- en beweeggewoonten.

Pin It
Bekeken: 1154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/