Alkmaar, 13 april 2013. Aangezien de dekkingsgraad voor mobiele telefonie in Alkmaar Noord onvoldoende is besloot de gemeenteraad op 9 februari 2012 om meer UMTS-masten op gemeentelijke gebouwen of grond neer te zetten. Gekozen is voor twee grote masten. Er wordt al lang gezocht naar een geschikte locatie. Voor alle masten geldt dat ruimschoots wordt voldaan aan de wettelijke verplichtingen over straling. Het feitelijk stralingsniveau blijft ruim 70% onder de wettelijke normen. De gemeente wil echter ook rekening houden met eventuele overlast, onrust, horizonvervuiling en beïnvloeding van de waarde van woningen en woonomgeving, maar het blijkt lastig in het dichtbevolkte gebied een goede plek te vinden.

Er zijn vijf mogelijke locaties voor een UMTS-mast in beeld gebracht. Er moet gekozen worden voor twee plekken die verspreid liggen over Alkmaar Noord. De opties zijn: de Boszool of de Landman, de Sperwerstraat, Recreatiegebied de Groene Voet of de Vroonermeer Noord. Het gaat om een gevoelig onderwerp, maar uit algemeen belang zullen er bewoners benadeeld gaan worden. Gezien de gevoeligheid wil het college, voordat een besluit genomen wordt, de voors en tegens van de vijf locaties opiniërend bespreken met de raadscommissie. Dat betekent dat er bewoners van de genoemde gebieden nog even in spanning zullen moeten blijven.

Pin It
Bekeken: 1165x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/