Alkmaar, 18 april 2013. De acht gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer gaan nauw samenwerken bij het uitvoeren van de decentralisatie van rijkstaken op het vlak van jeugdzorg, participatiewet en AWBZ. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft op 15 maart elke gemeente gevraagd met wie men gaat samenwerken om de decentralisaties uit te werken. De colleges van Burgemeesters en Wethouders van de acht gemeenten in de regio Alkmaar hebben ingestemd met het vormen van een congruent samenwerkingsverband. De gemeenteraden van de acht wordt gevraagd zich hierover de komende weken uit te spreken.

De minister van Binnenlandse Zaken vraagt voor 31 december ook om uitleg van de gemeenten over hoe zij dit samenwerkingsverband op het sociale gebied vorm gaan geven. Geschat wordt dat met de decentralisatie van de jeugdzorg, de participatiewet (re-integratie op arbeidsmarkt) en de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) binnen de regio Alkmaar een budget van 320 miljoen euro is gemoeid. Het besluit van de colleges betekent dat er een regionaal programmamanager wordt aangesteld die het geheel aanstuurt. Deze wordt gevraagd om te komen met een programmatische aanpak van de decentralisaties door de regio. In juni wordt over dit programmaplan een besluit genomen.

Pin It
Bekeken: 1138x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/