Alkmaar, 18 april 2013. In maart is het aantal werkloosheidsuitkeringen in de regio's Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland met 2,1% en 2,6% toegenomen. De stijging was sterker dan de landelijke toename. De regio Noord-Holland Noord liet een minieme daling zien. In alle drie arbeidsmarktregio's zijn gemeenten te vinden met een daling van het aantal WW-uitkeringen. Dit wordt voor een groot deel verklaard door seizoensinvloeden. In gemeenten waar zowel de agrarische als de toeristische sector sterk vertegenwoordigd is, neemt het aantal WW-uitkeringen vaker af. Het meest zichtbaar is dat in de gemeente Texel, met een daling van 21,4% ten opzichte van een maand eerder. Ook de gemeenten Edam-Volendam en Enkhuizen laten een sterke daling van het aantal WW-uitkeringen zien.

UWV voorspelt in de onlangs verschenen sectorbeschrijving bouwnijverheid dat de werkgelegenheid in de bouw pas na 2014 zal kunnen groeien. De bouwsector is vooral vertegenwoordigd in Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. Het aantal vacatures in bouwberoepen is op dit moment zeer laag. Hoewel vanaf volgend jaar een toename in het aantal vacatures wordt verwacht, zal het niveau van voor de crisis niet worden bereikt.

Voor een aantal beroepen in de bouw is de vraag naar personeel nog steeds groot. In bijvoorbeeld de elektro- en installatietechniek is de arbeidsmarkt krap. Als de vraag naar personeel weer aantrekt, zal vooral de behoefte aan opgeleide vakspecialisten toenemen. Ook de vraag naar bouwpersoneel in uitvoerende functies zal toenemen door het gebruik van prefab bouwmaterialen en standaardisering van werkzaamheden.

Pin It
Bekeken: 1198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/