Alkmaar, 18 april 2013. Van 3 t/m 7 juni 2013 is de Draag-Weer-Wit-Week, waaraan medische centra in heel Nederland deelnemen. Ook Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher in Alkmaar is deelnemer. De Draag-Weer-Wit-Week staat in het teken van aandacht voor en voorlichting over hevig menstrueel bloedverlies. In aanloop naar de zomermaanden gaan vrouwen, die last hebben van deze aandoening, zich weer meer zorgen maken over lichte, zomerse kleding. Doel van de Draag-Weer-Wit-Week is aandacht aan deze zorgen te besteden en medische oplossingen te bieden. Er worden de hele week bijeenkomsten georganiseerd waar men informatie kan krijgen. Gynaecologen spreken over de mogelijke oorzaken en medische oplossingen. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft 1 op de 5 vrouwen in Nederland te maken met een ongewoon heftige menstruatie. Ruim de helft van hen had hier nog geen oplossing voor. Ze hebben vaak zoveel bloedverlies dat zij lichamelijke klachten van hebben, zoals heftige pijn, vermoeidheid en bloedarmoede. Er zijn ook psychische klachten aan verbonden, zoals schaamte en depressiviteit. Het is een slopende aandoening en in de gynaecologie een van de meest voorkomende klachten. Veel vrouwen krijgen er na hun 30e of 40e mee te maken, soms na het stoppen met de pil. Myomen of poliepen in de baarmoeder is een van de oorzaken. Echter bij 60% van de vrouwen is er geen duidelijke oorzaak te vinden.

Op de website van de Draag-Weer-Wit-Week is een overzicht van deelnemende ziekenhuizen te vinden. Deze lijst wordt nog steeds aangevuld. Deelnemer Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher is gevestigd aan de Comeniusstraat 3, 1817 MS Alkmaar, voor meer informatie over het centrum, klik -hier-.

Pin It
Bekeken: 1494x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/