Alkmaar 20 april 2013. De historische schietbaan aan het Doelenveld wordt in ere hersteld. Vrijdag 19 april begon de reconstructie die deel uitmaakt van de herinrichting van het Doelenveld. Wethouder Anjo van de Ven (OPA) van gemeente Alkmaar gaf de gelegenheid een officieel tintje op het openliggende plein. Zij hield een kleine toespraak en luidde de reconstructiewerkzaamheden in door het wegbijtelen van een aantal stenen uit het laatste stukje muur van het transformatorhuisje dat op het pleintje stond. Daarna vertelde Henk de Visser van de Historische Vereniging Alkmaar aan de aanwezigen iets over de geschiedenis en het historisch belang van het Doelengebouw en de schietbaan. Tot slot was er de onthulling van een bescheiden expositie met historisch fotomateriaal, met ook daarbij toelichting.

Wethouder Van de Ven moest even aan het werk, want het stukje muur was goed in elkaar gezet. Maar haar vader was metselaar, merkte ze op, dus ze wist er wel raad mee. In haar bescheiden toespraak vertelde Van de Ven over de plannen voor het plein. Er zal er meer ruimte voor groen en verblijfsmogelijkheden zijn. Een consequentie is dat het aantal parkeerplaatsen beperkt wordt tot veertig. Ze haalde ook even de foeilelijke gevel aan van de videotheek. De eigenaar heeft laten weten dat hij overweegt om horeca toe te laten, alleen is nog niet duidelijk of, en zo ja hoeveel, ruimte hij zal afstaan. Aan de scheefstaande schuttingen van de buren zal ook wat gedaan moeten worden. 

Over de bestemming van het Doelengebouw kon wethouder Van de Ven nog weinig zeggen. "De afgelopen weken is er wel in de welstandscommissie over gesproken dat er een ondernemer kan komen die het oude museum aan de Doelenstraat 3 voor het publiek toegankelijk zal houden." Daarbij zou horeca een goede optie zijn. Over de sentimenten van de raadsleden met betrekking tot De Harmonie wilde zij niets loslaten. Op 16 mei zal definitief besloten worden of de gemeente het pand koopt en op 4 juli wordt bepaald of Provadja of Poppodium Victorie zich er mogen gaan vestigen.

20130419 ceremonie reconstructie doelenveld groot20130419 ceremonie reconstructie doelenveld 2

 

 
Pin It
Bekeken: 1297x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/