Alkmaar/Regio, 22 april 2013. De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft vrijdag 19 april het 'Jij Beslist Mee' Keurmerk uitgereikt aan de deelnemersraad van het Horizon College. De deelnemersraad bestaat sinds april 2011 en vertegenwoordigt de circa 13.000 leerlingen van de school. De raad heeft instemmings- en adviesrecht over zaken van het Horizon College die het onderwijs en de leerlingen betreffen en is directe gesprekspartner voor het College van Bestuur. De deelnemersraad bestaat uit maximaal 11 leerlingen. Het keurmerk wordt, onder voorwaarden, gegeven aan ROC's met een leerlingenraad. Het Horizon College is het vijftiende ROC dat van de JOB een keurmerk ontvangt. De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs behartigt de belangen van MBO-leerlingen in Nederland en vindt het belangrijk om feedback te ontvangen van leerlingen. 

Ian Vermeulen, bestuurslid van de JOB, overhandigde het keurmerk aan Roy Korbijn, voorzitter van de deelnemersraad van het Horizon College. Dit gebeurde in aanwezigheid van de deelnemersraad en de voorzitter College van Bestuur, John van de Langenberg. Het keurmerk wordt op de glazen voorpui van de school bevestigd. De overige locaties van het Horizon College, in Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, krijgen ook op de voorpui een keurmerk geplakt. Op deze manier zien leerlingen dat er daadwerkelijk meegedacht kan worden over het beleid van de school.

Voor het College van Bestuur is het keurmerk een erkenning dat de medezeggenschap op school op orde is. Roy Korbijn, voorzitter van de deelnemersraad, is blij met het keurmerk. 'Het betekent dat de leerlingen de kans krijgen hun mening te geven en dat de school ons serieus neemt als gesprekspartner. De JOB ziet dat ook en heeft daarom het keurmerk uitgereikt.' John van de Langenberg, voorzitter College van Bestuur, zegt hierover: 'Het Horizon College vindt het belangrijk om met leerlingen in gesprek te gaan. De deelnemersraad komt met opmerkingen en suggesties die besluiten verbeteren. De raad komt ook met eigen voorstellen. Hun inbreng is een waardevolle aanvulling op de besluitvorming. Ik ben dan ook erg blij met de erkenning die het JOB nu gegeven heeft.'

Van links naar rechts: Roy Korbijn, voorzitter van de deelnemersraad, Ian Vermeulen, bestuurslid van de JOB, John van de Langenberg, voorzitter College van Bestuur en leden van de deelnemersraad (foto Mike Brink).

 

Pin It
Bekeken: 1330x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/