EY, huisaccountant van gemeente Alkmaar, stelt dat fracties hun declaraties beter moeten onderbouwen en dat er betere richtlijnen moeten komen. Daarnaast constateerde accountant dat er verschillen zijn in tussen fracties wat betreft declaratiegedrag. Het gaat vooral om lunch- en dinerkosten, maar ook om het wel of niet volledig benutten van de toelage. Dit meldt het NHD.

Fracties krijgen een toelage voor zaken als etentjes, bijeenkomsten, advertentiecampagnes en ict. Die lag in 2015 tussen de € 2.264 voor de kleinste en € 13.025 voor de grootste fractie. OPA, PvdA, GroenLinks en BAS maakten het geld op, VVD, CDA, D66, Seniorenpartij Alkmaar en Leefbaar Alkmaar waren zuiniger.

Een betere onderbouwing zou kunnen door bijvoorbeeld bij declaratie voor een advertentie, de advertentie toe te voegen. De richtlijnen zouden strakker moeten, vindt EY, omdat er bijvoorbeeld printers zijn gekocht die ook voor andere doelen gebruikt kunnen worden.

Pin It
Bekeken: 3203x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/