Politie en stadstoezicht constateren niet geheel verrassend dat, sinds de Alkmaarse horeca vrije sluitingstijden heeft, de meeste overlast van uitgaanspubliek naar voorbij 4:00 uur is geschoven. Tussen 1 maart en 2 juli zijn er 87 klachten binnengekomen bij Meldpunt Horecaoverlast, maar dit gaat vooral om harde muziek van café's. Al met al had de politie meer overlast verwacht.

De gemeente streeft naar verbetering. Onder andere door de horeca meer te controleren. Uitbaters zijn zelf verantwoordelijk voor hun publiek en het 'lekken' van harde muziek. Een obstakel is dat geluidsnormen soms niet overtreden worden, terwijl er wél overlast is van de bastonen. De politie ziet graag weer herinvoering van de portiersplicht, omdat nu niet voor ieder café een portier staat. Dit voor meer veiligheid, maar ook het weren van minderjarigen.

Sinds de invoering van het nieuwe horecabeleid is de vrijdagavond rustiger geworden, de donderdagavond trok echter aan dankzij ouder publiek. Daarnaast blijkt Alkmaar meer stappers van buiten de stad aan te trekken.

 

Pin It
Bekeken: 3521x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/