Op haar jaarlijkse sponsordag haalde de Alkmaarse Rugby Club de volle winst binnen. Zondag wonnen de Foeste Moiden met 66-17 dik van The Wild Pigs uit Arnhem en Doetinchem en Heren 2 slachtte Greate Pier 2 uit Leeuwarden met 114-0. Tot slot versloeg het eerste Den Haag 2 met 38-13. De winst werd met name in de driekwartlijn geboekt, ondanks dat die vooral bestaat uit spelers van het Nederlands Onder 19 team.

Alkmaar stond al in de eerste minuut op 5-0 dankzij een doorbraak van Barney Earl en de afronding van zijn broer Dennis. David Dekker miste de moeilijke conversie net. De tweede try volgde snel, nadat Dekker de bal over de Haagse verdediging kickte. Barney Earl schopte hem verder, Cristian Koop schopte de bal over de goal-lijn en maakte de try. David converteerde nu wel (12-0). Den Haag kwam terug tot 12-3 via een strafschop, maar eind eerste helft scoorde Cristian Koop opnieuw een geconverteerde try na een break van Barney Earl (19-3).

In de tweede helft kreeg Jelle Molenaar al snel geel en 10 minuten strafbank na commentaar op de scheidsrechter. Alkmaar hield stand en halverwege scoorde Cristian Koop de vierde try, ook goed voor het bonuspunt, uit een rommelige aanval. Vijf minuten later scoorde hij alweer, na een break van Jeroen Neeven. David Dekker converteerde opnieuw (31-3).

De concentratie verslapte even en Den Haag profiteerde (31-8), maar ging daarna de mist bij een lange kick van David Dekker. Cristian Koop kreeg de bal tegen zich aan geschopt en scoorde nog een geconverteerde try (38-8). Den Haag hield in de slotfase de eer hoog met een tweede try (38-13).

Alkmaar Heren 1 en 2 blijven op kop in de 2e Klasse Noord en de 4e Klasse Noord-West. De Foeste Moiden stegen naar de 2e plaats in de 2e Klasse Noord.

Foto's: respectievelijk Barney Earl, Kevin Stalman en Jeroen Neeven aan de bal.

Bekeken: 3961x