Alkmaar, 26 april 2013. Eén van de oudste en gezelligste drakenbootfestivals van Nederland kent op zaterdag 1 juni alweer haar zestiende editie. Teams van 14 tot 16 vrienden, familie, collega's of wat dan ook kunnen zich inschrijven bij de Alkmaarse United Dragons om plaats te nemen in één van de traditioneel uitgeruste boten, met drakenkop en al natuurlijk. Sinds enkele jaren is er de mogelijkheid om mee te doen in twee klassen, open klasse en mixed klasse. Het verschil tussen beide is dat de mixed klasse tenminste acht dames in het team moet hebben. Op de wedstrijddag wordt er meerdere malen tegen twee andere teams tegelijk gevaren, over een afstand van 200 meter. Het programma start ongeveer 10 uur en duurt de hele dag. Wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis zal gaan, zal in een spannende finale worden beslist.

Race the Dragon is elk jaar weer goed voor spektakel op het Noordhollands Kanaal en plezier aan de kant. Wie daar sportief aan mee wil doen heeft een team nodig van 14 tot 16 personen met wat gevoel voor ritme, samenwerking en een gemiddelde conditie. Inschrijving kost 350 euro. Er wordt gezorgd voor de Hong Kong drakenboot, een stuurman en trommelaar, maar ook kan men hiervoor een keer trainen bij United Dragons. Meer informatie is te vinden op de website van het festival en de website van de drakenbootvereniging. Bezoek ook de Facebookpagina.

 

Pin It
Bekeken: 1201x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/