Alkmaar, 26 april 2013. Op donderdag 25 april werd de Alkmaarder Theo Schuyt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Van Zanen van de gemeente Amstelveen, tijdens een congres ter gelegenheid van de Dag van de Filantropie, waar tevens het boek 'Geven in Nederland' zal worden gepresenteerd. Prof. dr. Th.N.M. Schuyt is sinds 1974 verbonden aan de Vrije Universiteit en werd in 2001 bijzonder hoogleraar Filantropie, Sponsoring en Vrijwilligerswerk. In 2006 werd deze bijzondere leerstoel omgezet in een vaste leerstoel Filantropische Studies.

De bijzondere verdienste van Theo Schuyt is het vestigen van de wetenschappelijke en ook maatschappelijke aandacht op het gebied van de filantropie. De reikwijdte van zijn activiteiten is van landelijk tot internationaal. Hij zet zijn netwerk in voor maatschappelijke veranderingen. In de loop der jaren heeft hij zich ingezet als onderzoeker, bestuurder en adviseur; onder andere als adviseur Gemeenschapsfondsen Amstelveen en Maastricht, adviseur VUmc Fonds en adviseur van diverse ministeries. Ook zet hij zich in als bestuurslid van onder meer KWF kankerbestrijding, Community and Business en het centraal Bureau Fondsenwerving. Hij is voorzitter van de Stichting Behoud en Herbestemming Religieus Erfgoed, voorzitter van het European Research Network on Philanthropy, voorzitter van de Taskforce Geven voor Weten, lid van de EFA en van Lions Club Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1332x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/