Alkmaar, 1 mei 2013. Stichting Prilleven bouwt 300 kasteeltjes in Alkmaar. Alle ouders van te vroeg en/of ziek geboren kinderen hebben recht op een kasteel. Maandagmiddag 25 maart vond de ondertekening plaats van de statuten. Het doel van de stichting is om alle ouders van prematuur en ziek geboren kinderen te steunen tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje, door deze ouders een Kasteeltje aan te bieden met daarin praktische producten en nuttige tips. Ouders van prematuur en/of ziek geboren kindjes hebben tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje geen tijd om stil te staan bij alles wat er gebeurt. Dit komt meestal pas wanneer het hele gezin een paar maanden thuis is. Wanneer het weer relatief rustig is. Dan komen de vragen over bijvoorbeeld een dagboek bijhouden, geboortekaartjes en of er intensive-care-fotografen zijn.

Stichting Prilleven wil ouders helpen en zijn daarom bezig met het samenstellen van het Kasteeltje, een witte kartonnen doos van 20x20x20 centimeter. De doos is bedrukt met een zwarte lijntekening van een kasteel. In het Kasteeltje zitten praktische dingen als oordopjes, een oogmasker en verfrissingsdoekjes, voor wanneer ouders in het ziekenhuis blijven slapen. Maar er zitten ook grappige en lieve cadeautjes in, zoals een stressdoktertje en een babyknuffel. Daarnaast geeft de Kasteelbrochure informatie over allerlei diensten en producten die speciaal bestemd zijn voor de ouders van prille prinsjes en prille prinsesjes, zoals informatie over couveusefotografen, informatieve websites en adressen voor lotgenotencontact. Op de -website- van Stichting Prilleven is altijd de meest recente stand van zaken te bekijken.

Prilleven is een initiatief van Bertine Brookhuis, die op 1 juni 2012 zelf twee maanden te vroeg beviel van haar zoontje Gijs. Een maandenlange ziekenhuisperiode volgde, waarin Gijs vier keer geopereerd werd. Sinds 16 november 2012 is hij gezond thuis in Alkmaar en is de rust enigszins teruggekeerd. Toen vond ze het tijd om iets te doen voor andere ouders van prille prinsjes en prille prinsesjes. Het bestuur is aangesterkt doo Hanna Middeljans en Lara Sijtema. Stichting Prilleven heeft ook een Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 2235x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/