Alkmaar, 1 mei 2013. Wie altijd al heeft willen weten wat het werk van molenaar inhoudt, kan het zelf aan hem of haar zelf vragen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Gedurende dit molenweekend zetten ruim 900 molens hun deuren open. In Noord-Holland doen 114 molenaars mee. De 41ste Nationale Molendag staat in het teken van de vrijwilliger en de molenaar in het bijzonder. Dankzij hen kunnen de molens blijven draaien en zijn deze open voor het publiek. De molenaars vertellen graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent. Om deze dag extra bijzonder te maken, organiseren de Noord-Hollandse molenaars vele extra activiteiten, zoals leuke kinderactiviteiten bij de Geestmolen te Alkmaar en de Strijkmolen E aan de Zeswielen. Op zondag is er het jaarlijkse Kinderfestival bij Molen van de Etersheimerbraak te Oosthuizen. Meer informatie is te vinden op de -website- van de Vereniging De Hollandsche Molen.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen. Dit jaar is extra feestelijke editie omdat vereniging De Hollandsche Molen haar 90ste verjaardag viert. Sinds 1923 zet deze landelijke organisatie zich in voor het beheer en behoud van wind- en watermolens in Nederland. Op de molens kunt u tijdens de Nationale Molendag meer informatie vinden over het werk van dé molenvereniging van Nederland.

Pin It
Bekeken: 2221x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/