Eind september stelde OPA het college vragen over de bevoegdheden van stadstoezichthouders. De partij ergerde zich eraan dat het college geen prioriteit leek te geven aan het regelen van die bevoegdheden. Burgemeester Piet Bruinooge heeft op die vragen nu geantwoord dat het Openbaar Ministerie en de politie in elk geval niet willen dat toezichthouders zwaarder worden bewapend, met een wapenstok en pepperspray. Het college heeft daarentegen wel een zienswijze ingediend om uit te leggen waarom stadstoezichthouders zwaarder bewapend zouden moeten worden.

Eind februari 2016 vroeg het college al toestemming aan het ministerie van justitie om Akmaarse stadstoezichthouders een wapenstok en pepperspray te geven, maar op dit verzoek werd terughoudend gereageerd. Eind september was het dus nog niet geregeld, terwijl OPA de toezichthouders op 1 juli eigenlijk al met pepperspray uitgerust had willen zien.

De Alkmaarse PvdA is echter blij dat de minister de stadstoezichthouders geen extra wapens wil geven: volgens hen lokt dat alleen maar meer geweld uit. In reactie op de ambitie van het college om van Alkmaar een van de veiligste steden van Nederland te maken stelt de PvdA de retorische vraag: "Waarom zou een van de veiligste steden van het land ook een van de enige steden zijn waar toezichthouders bewapend zijn?"

 

 

Pin It
Bekeken: 3454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/