Tussen 14 en 25 november schaatsen zo’n 800 kinderen uit Noord-Holland onder andere bij De Meent in Alkmaar voor kinderen in Malawi. Ze doen dit in het kader van de 16de editie van 'Schaatsen voor Water'. Kinderen in het hele land gaan de ijsbanen op en laten zich per rondje sponsoren. De opbrengst is bestemd voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi van Plan Nederland en Water for Life.

Elke dag sterven bijna 2.000 kinderen door vervuild water en meisjes moeten in veel gebieden elke dag uren lopen om water te halen. Door ziekte en afwezigheid missen kinderen wereldwijd ruim 400 miljoen dagen school en het gebrek aan goede wc’s is voor meisjes een belangrijke reden om met school te stoppen.

Met de opbrengst van Schaatsen voor Water 2016 worden in en om de hoofdstad Lilongwe drinkwatervoorzieningen aangelegd zoals sanitair op scholen en waterkiosken waar water te krijgen is en voorlichting over hygiëne. Dankzij Nederlandse scholieren krijgen duizenden kinderen en hun familie toegang tot veilig drinkwater en betere hygiëne.

Schaatsen voor Water is een samenwerking tussen Plan Nederland, de KNSB en Water for Life.

Pin It
Bekeken: 3224x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/