Alkmaar, 15 mei 2013. Sinds september 2011 functioneert in de wijk Overdie de Klas op Wielen. De Klas op Wielen is ondergebracht in een noodlokaal naast de basisschool St Matthias een levert een vorm van dagbehandeling voor 7 kinderen met ernstige meervoudige handicaps. De nabijheid en samenwerking tussen zorg en onderwijs kent landelijk slechts 4 van dergelijke projecten. Maar de toekomst voor de Klas op Wielen staat onder druk. In de nieuwbouwplannen voor de St. Mathiasschool is geen ruimte en het is vooralsnog niet duidelijk of de schoolbesturen tegen redelijke kosten alternatieve ruimte willen bieden bij een andere basisschool in Alkmaar. De PvdA/fractie ziet hier een rol weggelegd voor de gemeente Alkmaar. 

De Klas op Wielen is kan redelijk overweg in het noodlokaal dankzij improvisatie met materialen en meubilair. Zonder aparte bergruimte staan de rolstoelen er ook. Lichamelijke verzorging gebeurt op een brancard achter een gordijn. Maar het blijft schipperen en de veiligheid in het lokaal is niet hoog met alle vulling. Daarnaast  is het lokaal niet echt onderdeel van de school, wat de belangrijke interactie toch beperkt. De Klas op Wielen gaat bij voorkeur mee naar de nieuwbouw van de Mathiasschool. De PvdA wil van het college weten of men bereid is mee te denken over een oplossing door bijvoorbeeld een financiële garantstelling zoals de gemeente Heerhugowaard heeft gedaan, of te helpen huisvesting in een andere basisschool met voldoende ruimte te vinden.

Pin It
Bekeken: 1538x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/